Ekstra noter Nord uge 25-2021

Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel vil fusionere

Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel slår sig sammen og vil fremover hedde Sparekassen Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra de to banker.

Sparekassen Danmark vil få en fremtidig balance på over 50 milliarder kroner, cirka 300.000 kunder og 84.000 garanter. Sparekassen Danmark vil have cirka 1.200 medarbejdere. Det forventes, at fusionen vil give forretningsmæssige synergier på omkring 50 millioner kroner i 2022 og yderligere 50 millioner i 2023. Sparekassen forventer i 2022 et resultat før skat på ca. 900 millioner kroner

Sparekassen Danmark får hovedsæde i Vrå i Hjørring Kommune og to hovedcentre beliggende i henholdsvis Aars og Hobro.

Parterne er enige om, at der efter fusionen skal ske sammenlægning af de to institutters afdelinger i Fjerritslev, Mariager, Hobro, Hadsund, Aalborg City Syd og Aalborg C. Sparekassen Danmark vil herefter have 54 afdelinger.

Lukket andeslagteri genopstår

Den konkursramte virksomhed Dan Duck i Struer efterfølges nu af Dansk Gourmetkød med samme personkreds og i samme lokaler. Det skriver Food-Supply.

Dansk Gourmetkød overtager en stor lagerbeholdning ande- og kyllingekød.

Dan Duck med 40 medarbejdere og Hardy Eskildsen i spidsen gik konkurs i april. Men fordi bygninger og produktionsudstyr ikke indgik i konkursen, kan det lade sig gøre at stable det nye selskab på benene.

- Bortset fra, at vi ingen medarbejdere har. Men det må vi finde ud af. Dansk Gourmetkød mangler også stadig at få godkendelser på plads vedrørende det produktionsmæssige og det fødevaremæssige, så det er svært at sige, hvornår vi kan komme i gang, siger Hardy Eskildsen til Food-Supply.

Længere svartid på ansøgninger omkring landbrugsejendomme

På grund af ekstraordinært mange sager kan du i øjeblikket opleve længere svartid ved ansøgning om dispensation i forhold til landbrugsloven.

- Vi øger nu ressourcerne i sagsbehandlingen og forventer derfor, at vi senere på året kan reducere svartiden væsentligt, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Ny bekendtgørelse om økologisk investeringsstøtte

Frem til 4. juni 2021 har etablerede og nye økologer kunnet søge tilskud til teknologi, der kan øge produktiviteten på deres økologiske bedrift, under ordningen Økologisk investeringsstøtte 2021.

Hvis du i forbindelse med generationsskifte eller omstrukturering opretter et nyt CVR-nummer på din bedrift og skal overdrage dit tilsagn eller projekt, har Landbrugsstyrelsen nu udstedt en ny bekendtgørelse, der giver mulighed for det.

De nye regler i forbindelse med overdragelse udstedes nu, og gælder for alle, der får tilsagn om tilskud.

DAF bliver landsdækkende

Den hollandske lastbilleverandør oplever fremgang på både markedsandele og serviceaktiviteter for nye lastbiler i Danmark.

Nu får den positive udvikling et yderligere skub fremad med udvidelse af servicenetværket med tre nye DAF TRP Servicepartner+-forhandlere, så DAF bliver stort set landsdækkende herhjemme, skriver Transportmagasinet.

Læs også