For tidligt at bytte korn med færdigfoder

- Tidligere på ugen lagde vi op til, at det måske er ved at være tid til at bytte korn med færdigfoder, men vi er kommet en postgang for tidligt ud med den melding, lyder det nu fra AgroMarkets.

- Firmaerne sidder stadig og regner på tingene i forhold til byttepriser og vil helst ikke sige for meget. De er bange for at melde for høje byttepriser ud, og med de nuværende prisfald på soja- og rapsskrå er der da heller ingen grund til at forhaste sig. I stedet vælger de at holde priserne tæt til kroppen, indtil de føler, de har fundet det rigtige niveau.

Årets høstbetingelser: Hold tungen lige i munden

I AgroMarkets’ korn- og rapsberegnere er der allerede indlagt 2021-høstbetingelser for nogle firmaer. I år er der ekstra god grund til at tjekke dem, skriver analysefirmaet på sin hjemmeside.

- Flere har ændret deres afregningsprincipper for korn, og vi taler ikke kun om lidt højere eller lidt lavere tillæg, men de har helt grundlæggende ændret afregningsmetode. Et firma har indført et fradrag på 3 kroner pr. 100 kg korn, hvis du afleverer det i juli, august og september. Har du kontrakt, slipper du ikke for fradraget, der dog »falder« til 2 i stedet for 3 kroner, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Vores første beregninger viser, at hvis det tidligere var svært at gennemskue nettopriserne fra firma til firma, er det nu næsten blevet umuligt. Så vi kan ikke opfordre nok til at bruge beregneren.

Læs også