Insektlarver kan blive en del af svinefoder

En ny undersøgelse fra Wageningen Universitet og Leiden Universitet har ifølge et nyhedsbrev fra Tican vist, at sorte soldatfluelarver (BSF) kan erstatte soja som proteinkilde i svinefoder.

- Der er et stort potentiale i at erstatte soja med insektprotein, da BSF kan dyrkes på affald og restprodukter fra fødevareproduktion, konstaterer Tican, der har The Pig Site som kilde.

Der er indikationer på, at BSF understøtter tarmfloraen og tarmsundheden, så grise, der fodres med BSF, ser ud til at være lige så sunde (eller endda sundere) end grise, som får et almindeligt sojabaseret foder, fremgår det.

Uændret notering hos Himmerlandskvæg

Hverdagsforbruget er så småt ved at indfinde sig igen efter sommerferieperioden, der lakker mod enden i det meste af Europa. Markedet for okse- og kalvekød bærer præg af en god efterspørgsel og et behersket udbud af kød.

Det betyder samlet set en uændret notering hos Himmerlandskvæg A/S, der i en markedskommentar konstaterer, at der er en god afsætning til både detailhandlen og foodservice på hjemmemarkedet – med en flot efterspørgsel efter hele sortimentet, det vil sige både hakket oksekød og udskæringer til hverdagsretter samt de dyrere udskæringer.

- Eksporten til Sydeuropa er stabil med ordrer på primært bagfjerdinger og rygge. Det mærkes, at slagterbutikkerne omkring byerne snart skal fyldes op igen efter ferien i slutningen af måneden, skriver Himmerlandskvæg, og tilføjer:

- Der arbejdes fortsat ihærdigt på at afvikle det efterslæb af dyr, der er opstået som følge af ferielukningen på vores slagterier. Dermed kan vi hurtigst muligt vende tilbage til normal drift igen.

Læs også