Ledigheden lavere end før Covid-19

Arbejdsmarkedet fortsætter genopretningen fra coronakrisen med et markant fald i bruttoledigheden på 5.600 personer i august. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

- Der er et meget højt antal ledige stillinger og samtidig er manglen på kvalificeret arbejdskraft på tværs af erhvervslivet rekordhøj i øjeblikket, så er der grobund for yderligere fald i ledigheden, hvis virksomhederne ellers kan finde ledige med de rette kvalifikationer, skriver Nykredit i en kommentar.

- I august havde vi 1.500 færre ledige end før coronakrisen indtraf, og vi kommer nok endnu længere ned i løbet af 2021. Det er gået enormt stærkt, og det er en voldsomt god nyhed, at ledigheden ikke har bidt sig fast i samme omfang, som vi har set i tidligere kriser. Samtidig giver den høje beskæftigelse og lave ledighed nogle unikke muligheder for de danskere, der står på kanten af arbejdsmarkedet, og har haft svært ved at finde et arbejde. 

Himmerlandskød sætter noteringer op

Grundet positiv afsætning sætter den private slagter Himmerlandskød A/S noteringen op med 30 øre pr. kg i denne uge for tre kategorier:

Ungtyre under 24 mdr. og kvier, stude under 16 mdr. Stude, kvier og unge køer under 42 mdr. Og endelig køer over 42 mdr.

- En pæn efterspørgsel kendetegner fortsat markedet for okse- og kalvekød både på hjemmemarkedet samt eksportmarkederne, konstaterer Himmerlandskød i en markedskommentar.

- Detailhandlen melder om et godt salg af både hakket oksekød og udskæringer til hverdagsretter med flotte kampagner meldt ind den kommende tid. Salget til foodservice ligger ligeledes på et pænt leje, hvor både de dyre kalve- og okseudskæringer efterspørges til større arrangementer. Der mærkes en øget interesse fra både detailleddet samt foodservice på dansk okse- og kalvekød, tilføjer Himmerlandskød, og fortsætter:

- Eksporten til Sydeuropa befinder sig på et flot niveau med gode ordrer for perioden.

Læs også