Uændret notering for oksekød hos Himmerlandskød

Efter en lang periode med en støt stigende efterspørgsel på okse- og kalvekød er markedet på vej til at toppe i både ind- og udland, konstaterer Himmerlandskød A/S i en markedskommentar, hvor selskabet fastholder en uændret notering for oksekød.

- De stigende coronasmittetal, der viser sig i Europa, påvirker flere markeder negativt kombineret med de netop skærpede restriktioner på hjemmemarkedet, der blandt andet medfører aflyste julefrokoster og arrangementer, skriver Himmerlandskød, der bemærker, at eksporten til de sydeuropæiske markeder fortsat er stabil.

 

Inflationen rammer højeste niveau siden 2008

Dansk inflation var hele 3,4 procent i november, hvilket er det højeste niveau siden 2008. Det konstaterer Nykredit i en kommentar.

Fratrækkes energi og ikke-forarbejdede fødevarer fås kerneinflationen, der viste en mere moderat stigning på 1,6 procent i forhold til november 2020, viser tal for forbrugerpriser fra Danmarks Statistik.

- Der er dog stadigvæk et godt stykke op til de inflationstal, som vi ser andre steder i verden i øjeblikket. Fx ligger USA over 6 procent i øjeblikket, skriver Nykredit.

- I kroner og øre betyder stigningen i priserne, at en børnefamilie i dag skal bruge 15.300 kroner mere end sidste år for at købe de samme varer og tjenester.

- Vi vil ikke være overraskede, hvis inflationen forbliver over de 3 procent de kommende måneder. Fx vil afgiftsstigninger på cigaretter fra nytår lægge et opadgående pres på inflationen. Men på den lidt længere bane peger pilen dog stadigvæk nedad, skriver Nykredit, der tror, at inflationen vil krybe tilbage under 2 procent, i takt med at flaskehalsene i forsyningskæderne fortager sig og energimarkederne normaliseres.

Læs også