AgroMarkets: Krig betyder mere korn til Europa

Hvis det kommer til en krig i Ukraine, så er det mest sandsynligt, at ukrainerne vil begynde at køre deres kornoverskud til Europa. Det vurderer AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

- Det bliver den eneste mulighed for at skaffe kapital, og så må de eventuelt leve med en lavere pris kontra ingenting at få, og det vil betyde betydeligt mere korn i EU, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Hvis man så forestiller sig, at Rusland får held til at overtage nogle flere regioner, som de gjorde med Krim-halvøen, og de hurtigt vil havde kontrol over havneområdet, så er det cirka 15 procent af Ukraines hvedeproduktion og 4 procent af majsproduktionen, der bliver produceret i de tre sydligste regioner, som russerne bliver nødt til at besætte.

Forventer fine sojaudbytter

Der ventes at komme rigtig fine sojaudbytter, skriver AgroMarkets i analyse på www.agromarkets.dk.

- Vi afventer nye indkøb, indtil de positive prognoser er opfyldt. Estimatet for 21/22-sojaproduktionen er oppe på 372,6 millioner ton. Det er en stigning på 6,4 millioner i forhold til sidste år og det højeste i 10 år, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Der har været en rigtig god avl i USA. Den tørke, der skabte problemer for majsen, nåede ikke her at give udfordringer for sojaen.

En hedebølge i Brasilien truede på et tidspunkt med at halvere forventninger til en rekordstor avl. Men det ser nu ifølge AgroMarkets ud til, at der er lagt låg på katastrofen, fordi der kom lidt vand for en uge siden.

AgroMarkets skriver, at høsten i Brasilien er begyndt og trækker mod sydøst, hvor de store områder med soja ligger.

Billedet af Argentina, som har de allerstørste områder med soja, minder ifølge AgroMarkets om billedet i Brasilien.

Læs også