Uændret svinenotering

Der er så småt faldet ro på det europæiske marked for grisekød efter udbruddet af afrikansk svinepest i Italien. Nu spejdes der efter impulser, der kan løfte priserne.

Sådan lyder det i en markedskommentar fra Danish Crown, der igen i næste uge har en svinenotering på 7,90 kroner.

- Markedet i Europa er fortsat trægt, men der begynder igen at komme fokus på, at udbuddet af grisekød forventes at falde hen over foråret og sommeren. Det betyder forhåbentligt, at markedet forbereder sig på, at priserne skal op, men vi skal se en stigning i aktiviteten i Europa, før vi kan løfte priserne, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Efterspørgslen efter brystflæsk er god, og nakker, bove, kamme og bacon sælges stabilt. Til gengæld er priserne på skinker med ben og hele forender fortsat lave.

- Det er positivt, at vi begynder at se lempelser i corona-restriktionerne flere steder i Europa. Danmark er helt i front, men der er flere lande, der med små skridt begynder at følge efter. Vi krydser fingre for, at den trend fortsætter, så vi kan få noget, der ligner et normalt forår, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens indkøberne i Kina fortsat er tilbageholdende.

 

Læs også