Greenpeace-aktivister blokerer skib med soja i lasten

Mere end 60 Greenpeace-aktivister fra hele Europa og Danmark indledte onsdag en blokade af et sojaskib i Holland.

Fragtskibet, Crimson Ace, er 225 meter langt. Det kommer fra Brasilien med 60.000 ton soja i lasten.

Aktivisterne blokerede skibets indsejling til Amsterdam for at lægge pres for en stærk EU-skovlov, der stopper EU’s medvirken til rydningen af verdens skove og naturområder.

- Vi blokerer for dette skibs last af soja for at få sat en stopper for EU’s og Danmarks medvirken til naturødelæggelser i lande som Brasilien. Det er dybt uansvarligt, at EU’s storproduktion af køer, svin og kyllinger sker på bekostning af naturen, klimaet og oprindelige folk. Miljøminister Lea Wermelin og EU’s ledere må nu sikre, at vi får en stærk EU-skovlov, der garanterer skovrydningsfri varer i EU og dermed også Danmark, siger den danske Greenpeace-aktivist Nicoline Hagen.

Maskinproducent øger kapacitet

Maskinproducenten HE-VA ApS bygger nu en fabrikshal for at undgå produktions-. og leveringsudfordringer, der på det seneste er blevet yderligere besværliggjort af krigen i Ukraine.

Byggeriet, der begyndte for to måneder siden, strækker sig over 1.800 m2 og munder ud i en hal, der skal anvendes til profil- og pladelager samt opskæring. Det betyder at HE-VA til efteråret kan begynde at øge lagerkapaciteten og i fremtiden sikre bedre leveringstider for kunderne.

- Lige nu har vi leveringstider, der strækker sig over 18 uger, og det er simpelthen for længe. Vi vil sikre, at vi kan arbejde os imod en mere stabil situation igen, og det kan vi gøre ved at udvide vores lagerkapacitet. Det er simpelthen en fremtidssikring, siger administrerende direktør Villy Christiansen

Nordic Seed laver aftale med tysk grovvarekoncern

Et nyt såsædssamarbejde er opstået i Tyskland, efter at Danish Agro-koncernens såsædsforædlingsselskab, Nordic Seed, der også er ejet af Vestjyllands Andel, har indgået en strategisk aftale med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG.

Helt præcist køber Agravis 50 procent af aktierne i Nordic Seeds tyske datterselskab Nordic Seed Germany Gmbh, der har base i Nienstädt med forædling og forsøgsmarker. Det nye såsædssamarbejde skal sikre vækst, øgede markedsandele samt nye, spændende sorter til endnu flere landmænd, særligt i Tyskland, forklarer koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr.

Danish Agro er i forvejen repræsenteret i Tyskland gennem grovvareselskabet Ceravis.

Læs også