Traktor- og maskincenter fejrer 25-års jubilæum

- Skal vi starte for os selv?, spurgte to unge mænd hinanden for 25 år siden, da deres daværende arbejdsgiver valgte at skifte traktormærke fra Deutz-Fahr til noget andet.

Svaret var »ja«, og så var vejen banet for, at Svend Aage Jensen og Kurt Eg etablerede Brørup Traktor- & Maskincenter og overtog den lokale forhandling af Deutz-Fahr. Opgavefordelingen var klar: Kurt skulle tage sig af alt det tekniske, mens Svend Aage håndterede salg, lager og administration. 

Forretningen startede op i lejede lokaler hos Deutz-Fahr Skandinavien i Vejen, men flyttede kort tid efter til Brørup. I opstarten drejede alt sig om salg og service af Deutz-Fahr-produktprogrammet. Der var ansat én traktormekaniker, og vognparken bestod af én servicebil, så egnens landmænd kunne serviceres. Her 25 år efter driver de to driftige mænd fortsat firmaet. Opgavefordelingen er der ikke ændret på, men der er kommet mange nye ansigter på medarbejderlisten, en ny mand i ejerkredsen, flere mærker i produktmappen og også endnu en maskinforretning i form af Ølgod Maskinforretning.

Samlet set beskæftiger maskinforretningen nu cirka 20 medarbejdere, har 6.500 m² under tag på de to forretningsadresser og seks servicebiler og en lastbil på landevejene.

Enkelt forretningskoncept

For Svend Aage Jensen og Kurt Eg har forretningsfilosofien altid været enkel – priserne skal være fair og servicen i top. For at nå målene om fair priser importerer de selv en del redskaber som for eksempel Mandam, Major, Schuitemaker, Claydon, Pronar, Emily, Holaras, APV og flere andre. For andre mærker som f.eks. Kverneland og Shäffer arbejder firmaet som forhandler, ligesom man har et samarbejde med Ploeger om salg og service. Traktormærket hedder stadigvæk Deutz-Fahr.

På servicesiden fornægter 25 års dedikeret arbejde med Deutz-Fahr sig ikke. Selv om Kurt Eg ikke er meget for store ord, så er der næppe nogen i Danmark, der ved mere om mekanikken og elektronikken i Deutz-Fahr end ham og hans kolleger i Brørup og Ølgod. De hvide servicebiler fra begge værksteder ses da også i det meste af landet, når kunderne har behov for service.

Superavanceret reservedelslager

Hvad man ikke vidste dengang for 25 år siden var, at reservedelslageret i Brørup ville blive et af branchens mest avancerede af slagsen. Her håndteres en stor del af slid- og reservedele nemlig via otte store computerstyrede lagertårne, som sikrer, at det meget store antal »stumper« kan håndteres rationelt.

Lageret er et af Svend Aage Jensens ansvarsområder, og han ved godt, at store reservedelslagre bliver anset for at være en gammeldags ting.

- Men så er vi gammeldags på en moderne måde. Vi skal selvfølgeligt have en fornuftig balance mellem kundeservice og det økonomisk forsvarlige, men vi tror på, at maksimal »oppetid« betyder meget for vores kunder. Det resulterer i større lagre end så mange andre steder. En årsag til lagrenes størrelse er også de mange direkte importerede redskaber. Her lægger vi af princip et reservedelslager på hylderne, allerede når den første kunde køber et nyt redskab, fortæller han.

Optimistiske om fremtiden

Ingen kender fremtiden, men med afsæt i 25 år som maskinforretning, gode faciliteter, dygtige medarbejdere og en sund drift føler Svend Aage Jensen og Kurt Eg sig godt rustet.

- Vi følger udviklingen nøje og er ikke bange for at tage de fremtidige udfordringer op, så vi fortsat kan drive en stabil forretning med afsæt i høj service og fair priser på maskiner, service og reservedele – alt sammen med fokus på vores kunder og deres behov for service, reservedele og maskiner.

Jubilæet fejres fredag den 24. juni kl. 11 – 15, hvor kunder, leverandører, familie og venner af huset indbydes til nogle hyggelige timer i Brørup. 

Læs også