Foderkøbere, hold jer klar

AgroMarkets glæder sig i en analyse over tidligere på sæsonen at have anbefalet sine kunder at sælge 50 procent foder- og kvalitetskorn høst 2020 (dog 0 procent maltbyg).

- Vi afventer at sælge mere. Som foderkøber kan der opstå gode muligheder for at dække sig af, og du bør få lavet udbudsmateriale klar, lyder det fra AgroMarkets. 

For høst 2020 lyder det:

- Vi har solgt 50 procent til 125 kroner for foderhvede og 116-118 kroner for foderbyg. Det svarer til 128-131 kroner for hvede og 120-124 kroner for byg fra firmaer, der trækker urenheder helt fra bunden. Prisen er afhentet, og betingelser for afhentning aftales individuelt. Øst for Storebælt skal trækkes 3-5 kroner fra prisen

For høst 2019 skriver AgroMarkets:

- Vi har solgt 100 procent foderkorn til en gennemsnitspris på 126 kroner pr. 100 kg og 80 procent maltbyg til en gennemsnitspris på 144-147 kroner pr. 100 kg. Vi har solgt 100 procent høst 2018 af både foder- og kvalitetskorn. 

- Vi har købt foder (færdigfoder svin og slagtekalve samt lavproteinblandinger til malkekøer og roepiller) til høst 2019 og videre frem til nytår 2020, tilføjer analysevirksomheden.

Tæsk til rapsen

Nye prognoser om en stor sojaavl i Sydamerika begynder at smitte af på prisen, som nu bevæger sig nedad. Det er desværre også tilfældet for raps, selvom der kan være positiv udvikling på vej fra Asien, skriver AgroMarkets i en analyse, hvor analysehuset konstaterer, at rapsen tirsdag fik tæsk – drevet af det altoverskyggende oliemarked.

Der kan imidlertid være godt nyt på vej til palmeolien, da den malaysiske regering har erklæret, at de er indstillet på at løse den diplomatiske krise med Indien. Det vil betyde, at Indien igen åbner op for palmeolie fra Malaysia. Det vil smitte positivt af på rapsprisen, lyder det fra AgroMarkets.

Bundlinje er dog, bemærker AgroMarkets, at investorerne har nedbragt deres lange positioner i rapsen, så træerne gror ikke ind i himlen.

- Når investorerne har hjemtaget gevinster på deres investeringer i rapsprisens stigninger, er det et udtryk for, at man trækker sig ud af et meget volatilt marked.

 

Læs også