bannerPos

KHL etablerer blomsterstriber

Syv uger efter etableringen vil der være en frodig blomsterstribe.
28-03-2020 08:35

Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) tilbyder at etablere blomsterstriber i maj.

Det eneste, der kræves som landmand, er, at der lades et stykke jord ligge frit langs vejen. Jorden skal være fri for græs og ukrudt. Så kommer KHL og fræser og etablerer blomsterstriben.

Efterfølgende modtager man et skilt med et statement for eksempel »Værsgo' - en blomst fra mig til dig. Hilsen din lokale landmand«.

Syv uger efter etableringen vil der være en frodig blomsterstribe, der skifter udseende henover sommeren og efteråret - lige til at plukke. 

hl

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.
Side 1 af 1848 (36960 artikler)Prev1234567184618471848Next