Nu ryger Nord-West noteringen atter op, og der er mere i vente

Nord-West noteringen stiger mandag med 3,50 euro til 80,50 euro. Samtidig stiger noteringen for 8-kilos grise med 2,30 euro til 52,90 euro, oplyser Danske Svineproducenter.

Og der er endnu større stigninger i vente, lyder formodningen.

Udbuddet på smågrisemarkedet er p.t. meget mindre end efterspørgslen, og tyske slagtesvineproducenter må delvis acceptere lange ventetider, når de skal fylde stalden igen. Som følge heraf fortsætter alle større smågrisenoteringer med at stige, og man kan for tiden ikke forudsige, hvornår smågrisenoteringerne når pristoppen, lyder det fra Danske Svineproducenter.

På det tyske slagtesvinemarked er antallet af slagtninger faldet med 4,3 procent i de første to måneder af året sammenlignet med året før. Desuden blev den tyske slagtesvinenotering kraftigt nedjusteret i december og januar måned på grund af de manglende slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Det er hovedårsagen til, at den tyske slagtesvinenotering p.t. formår at stige så kraftigt. 

Også på kødmarkedet stiger priserne efterhånden. Prisen for hele slagtekroppen er steget med fire cent i forrige slagteuge. Det er imidlertid mindre end prisstigningen på slagtesvinemarkedet. I Kina har grisepriserne nået nye rekordpriser. Coronavirussen sørger for store problemer i befolkningens forsyning med fødevarer. Det tyske slagteri Tönnies klager således heller ikke over prisniveauet på eksportmarkederne, men kun over logistiske problemer.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 2,50 euro til 83,00 euro (656 kr. inkl. vægtregulering).

Læs også