bannerPos

Stigende oliepris

03-06-2020 12:12

Råolien fortsætter den positive trend og handler nu over 40 US-dollars på den korte termin, oplyser Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Det er et niveau, vi ifølge banken ikke har handlet i siden starten af marts.

- De seneste prisstigninger er kommet i kølvandet på rygter om, at OPEC+ vil forlænge de nuværende produktionsnedskæringer. Det store spørgsmål er så hvor længe, man i alliancen har tænkt sig at forlænge den nuværende aftale, hvor Rusland umiddelbart hælder til en måned, mens Saudi Arabien advokerer for at fortsætte det nuværende niveau i de kommende tre måneder. Næste møde i alliancen er planlagt til den 9. juni 2020, og det bliver her interessant at følge, hvorvidt parterne kan nå til enighed om aftalens fremtid, skriver Jyske Bank

 

Palmeolien rykker med op i pris 

Den stigende oliepris har i den grad også sat sine spor i prisen på palmeolien, som har været stigende, stort set hver dag, siden starten af maj, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Fra bunden i maj er den vegetabilske olie steget med godt 20 procent, og handler nu på niveau med priserne i april måned. Rent teknisk vil priserne møde modstand på de nuværende niveauer, og et brud gennem 2400 MYR pr. ton vil være positivt for den fremtidige prisudvikling, og omvendt såfremt den skulle afvises, vurderer banken.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next