bannerPos

Tror på mindre europæisk hvedeproduktion

29-05-2020 09:41

Europa-Kommissionen har nedjusteet deres estimater for den europæiske hvedeproduktion for kommende høst, oplyser Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Den Europæiske Union’s 27 medlemslandes produktion af »soft wheat« sættes til 121,5 millioner tons, mod estimeret 125,8 mllioner. tons for en måned siden.

For en uges tid siden sænkede EU’s afgrødeovervågningsenhed, MARS, ligeledes deres udbytteestimater på baggrund af usædvanlig tørt og varmt vejr henover foråret.

- Her viser den udspecificerede opdeling på landeniveau, at det især er de franske udbytteestimater, der er hårdt medtaget med et fald til 32,3 millioner tons mod 39,6 millioner tons sidste år. De tyske estimater lyder på 22,1 millioner tons og den rumænske 9,2 millioner tons, skriver banken.

Samtidig melder International Grains Counsil ifølge Jyske Bank om udsigt til en stor global høst.

 

Storbritannien åbner for nye, høje toldsatser

Regeringen i Storbritannien har annonceret nye, høje toldsatser, der vil være gældende ved et »hard brexit«. 

Det oplyser Markedsnyt for Svin fra Landbrug & Fødevarer.

Hvor man ved de tidligere forhandlinger med EU har opereret med toldsatser for svinekød på 4-7 procent, har den britiske regering nu meddelt, at man vil benytte de samme toldsatser, som EU bruger ved import fra tredjelande. Dette vil sige toldsatser i størrelsesorden 31-42 procent. 

Det nye udspil ses som et taktisk udspil fra Storbritannien i et forsøg på at presse EU i de igangværende forhandlinger om en brexitaftale.

De nye høje toldafgifter vil i givet fald betyde markante prisstigninger for britiske forbrugere, med mindre man kan dække importbehovet via andre frihandelsaftaler.

 

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next