Proteinkoncentrat kan give sunde besætninger

Hornsyld Købmandsgaard A/S og Nielsen & Smith A/S præsenterer en række AX3-produkter på NutriFair.

Bedre sundhed, vækst og velfærd i besætningen er nogle af gevinsterne ved at anvende husdyrfoder, der indeholder protein-koncentratet AX3.

- Vi oplever en meget stor interesse fra husdyrproducenters side for AX3-produkter, og vi ser rigtigt gode resultater på foder, der indeholder de nye proteiner, fremhæver salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard A/S.

På NutriFair præsenterer virksomheden en række foderprodukter til smågrise og fjerkræ indeholdende de nye banebrydende og efterspurgte proteinkoncentrater.

- Der er tale om et meget letfordøjeligt protein, som sikrer en skånsom overgang i fravænningsperioden for smågrise, og som også har en meget gavnlig effekt hos fjerkræ. Det bruges som råvare til dyr, der kræver et nænsomt og letfordøjeligt foder. Vi anvender produktet i startfoder, hvor det blandt andet kan erstatte fiskemel og andre højværdiprodukter som et rigtigt godt alternativ.

Stor interesse

Hornsyld Købmandsgaard A/S oplever en stigende interesse for produktet, det gælder både direkte fra landmændenes side samt fra andre grovvarefirmaer, der anvender det i deres foderblandinger. Produktet sælges både på hjemmemarkedet og eksporteres til en række lande.

AX3 kommer fra virksomheden Triple A A/S i Hornsyld, som Hornsyld Købmandsgaard står bag. Her produceres de nye proteinkoncentrater til husdyrfoder, som skaber basis for højere trivsel og sundhed i besætningerne. Virksomheden udvinder proteiner fra bælgplanter, og via en højteknologisk proces gøres proteinerne tilgængelige.

Henrik Hedegaard fremhæver, at der ved brug af produkterne også er tale om en reduktion i besætningens miljøbelastning.

- Tiden nærmer sig, hvor zink skal udfases, og vi kan i den forbindelse byde ind med en række interessante produkter som erstatning, påpeger han

hl

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs også