SPF-Danmark søger flere smågrise

Mange slagtegriseproducenter fylder stalde, der har stået tomme længe, op med grise. SPF-Danmark kan ikke følge med efterspørgslen efter smågrise og søger kontakt med nye smågriseproducenter.

Når SPF-Danmark A/S har valgt at være repræsenteret på NutriFair onsdag og torsdag i næste uge, så er formålet ikke mindst at komme i kontakt med nye smågriseproducenter, som man kan købe smågrise af.

- Vi har i øjeblikket en stor mangel på smågrise, både til danske aftagere og til eksport, siger salgschef Claus Damsbo fra SPF-Danmark og tilføjer:

- Stigningerne i noteringen på slagtegrise, som vi har set over en periode, har forbedret økonomien i at producere slagtegrise markant. Det har tydeligvis medført, at en del landmænd igen kan se en god forretning i at producere slagtegrise.

Fyldt med grise

Resultatet er, at en del staldanlæg til slagtegriseproduktion, der har stået tomme i en årrække, nu bliver taget i brug og fyldt op med grise igen.

Ifølge Claus Damsbo skyldes noteringsstigningerne på slagtegrise først og fremmest, at den kinesiske produktion af slagtegrise er hårdt ramt af afrikansk svinepest.

Hans vurdering er, at der vil komme yderligere noteringsstigninger på slagtegrise herhjemme i 2020.

- Den aktuelle situation betyder, at vi i denne tid oplever en betragtelig stigning i efterspørgslen efter smågrise fra slagtegriseproducenter, der leverer til Danish Crown, lyder det fra SPF-salgschefen.

Kan ikke følge med

- Denne efterspørgsel kan vi ikke efterkomme i den udstrækning, vi gerne vil, siger han.

- Derfor håber vi meget på at komme i kontakt med nogle leveringsdygtige smågriseproducenter på NutriFair, siger Claus Damsbo.

- Men når vi har valgt at være repræsenteret på denne messe, er det i høj grad også, fordi vi ser det som en god mulighed for at få hilst på flest mulige af vore nuværende kunder ansigt til ansigt, understreger han.

- Her tænker jeg både på dem, som vi transporterer slagtegrise for til Danish Crown’s slagterier, og de producenter, vi servicerer med omsætning af smågrise, siger Claus Damsbo.

redaktion@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 70 15 12 37

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også