Bliv klogere på fermenteret raps og tang til grise og køer

Tilskudsfoderet til kvæg fra European Protein er meget lig det til grise og består af fermenteret non-GMO rapsmel og tang, som er fermenteret med mælkesyrebakterier.

Fermenteret raps og tang har allerede vist gode resultater hos grise. Det alternative proteintilskud fra European Protein øger således ifølge producenten foderudnyttelsen og stabiliserer fordøjelsen hos både søer og smågrise.

Resultatet er blandt andet fravænning af smågrise uden brug af zink og med mindre antibiotika. European Protein vil på NutriFair løfte sløret for flere af resultaterne med fodring af fermenteret tang til grise. Men også til køer.

Tilskudsfoderet til kvæg fra European Protein er meget lig det til grise og består af fermenteret non-GMO rapsmel og tang, som er fermenteret med mælkesyrebakterier.

Resultater fra pilotforsøgene viser, at det somatiske celletal er reduceret med 42 procent for flergangskælvere og 32 procent for førstegangskælvere, som er fodret med fermenteret raps og tang, oplyser firmaet.

Viser resultater

- Vi er glade for, at vi på NutriFair kan præsentere de foreløbige resultaterne af vores forsøg med fermenterede proteinkilder til kvæg. Vi kan se, at foderet er med til at øge produktiviteten og sundheden hos køerne. Nu afprøves foderet i flere kommercielle besætninger, hvor vi også arbejder på at fastlægge foderets gavnlige effekt på klimaaftrykket, siger foderekspert og nutrition development director, Pia Sørensen fra European Protein.

Hun er, sammen med project manager Rikke Matthiesen fra European Protein klar med et oplæg om emnet på Store Scene under messen. Det sker onsdag den 18. maj klokkem 13.30-14.00.

På NutriFair i Fredericia vil flere virksomheder præsentere alternative foderløsninger til kvæg, blandt andet Biofiber-Damino, Biochem samt European Protein.

Læs også