LED fra RN Solutions - et lyspunkt for dyrevelfærd

Man kan øge dyrevelfærd og produktiviteten med nye holdbare LED-løsninger til blandt andet fjerkræ. Det beviser et innovativt adfærdsstimulerende farvelys-system til fjerkræ, som RN Solutions ApS tilbyder deres kunder.

Kernen i det nye fuldspektrum LED system er en lys-receptstyring og trådløs teknologi i lamperne, som er udviklet af Once by Signify (Philips’ professionelle landbrugsafdeling). Det er med til at give en maksimal fleksibilitet og hurtig tilpasning i besætningerne.

- Man får en fuldt dynamisk døgnrytme, som er tilpasset til at følge kyllingens vækst. Systemet kontrolleres enten trådløst via en App eller via staldcomputer. Man bringer kort sagt naturens egen dynamik ind i fjerkræstalden., fortæller Rune Nielsen, der er direktør i RN Solutions.

Det innovative og nyskabende lyssystem har åbnet op for et samarbejde med Rokkedahl Energi. Her kunne man hurtigt se fordelene ved en fuldspektrum LED-løsning, som nemt kan implementeres i dagligdagen og kontrolleres via en app.

- Teknisk er det nemt at montere og det kræver ikke nødvendigvis en elektriker at udskifte en lampe. De første erfaringer fra vores første projekt hos Rokkedahl Landbrug er positive udtaler Jesper Toft Jensen, der er teknisk chef og medindehaver af Rokkedahl Energi.

- Helt fantastisk

Rokkedahl Landbrug har for nylig valgt at få installeret lyssystemet i otte stalde.

- At vi kan regulere lyset så at vi kan bevæge os inde hos dyrene, uden de rent faktisk bemærker det, er helt fantastisk. Styring via APP er naturligvis også et kæmpe plus. At fuldspektret lys kan tilpasses efter behov, giver flere muligheder for at imødekomme og løse forskellige udfordringer i produktionen, udtaler Jakob Rokkedahl Poulsen, produktionschef for levende dyr ved Rokkedahl Landbrug.

Han tilføjer, at man hos Rokkedahl hele tiden forsøger at gøre produktionen så naturlig som mulig og ved at få naturligt lys ind løfter vi både dyrevelfærden og effektiviteten.

Læs også