Danish Genetics: Vi er her fordi synlighed er vigtigt

Vores stand skal ses som den platform, hvor vores samarbejdspartnere kan møde deres kunder, siger Henrik Biilmann, der er direktør i Danish Genetics. Han afviser rygter om salg af virksomheden.

NutriFair-messen begyndte tirsdag og slutter i dag. Foto: Anne Wolfenberg

- Det er vigtigt at være synlige for vores kunder, siger Henrik Biilmann, der er direktør for Danish Genetics.

Han fortæller, at Danish Genetics’ stand skal ses som et sted, hvor man kan netværke med kollegaer og samarbejdspartnere.

- Mange af vores samarbejdspartnere (avl- og opformeringsbesætninger, red.) er her, så vores stand skal ses som deres platform, hvor de kan møde deres kunder, forklarer han.

Mærker nedgang

Henrik Biilmann fortæller, at man i Danish Genetics kan mærke nedgangen i bestanden af grise i Danmark. Det er dog hans håb, at det er dalen inden en stigning som følge af saneringer.

- Det er jo en genial tid at sanere i, og samtidig er det godt for både os og landmanden, der med en sanering gerne skulle kunne se frem til et løft i sin produktion, siger direktøren, som har indtryk af, at Danish Genetics har samme markedsandel, som hidtil.

- Jeg har aldrig set nogen eksakt opgørelse af markedsandele, men at dømme ud fra det, som vores samarbejdspartnere fortæller om deres salg, er det mit indtryk, at vi ligger stabilt, siger Henrik Biilmann, der tirsdag formiddag opfatter messen som »lidt tynd«.

Afviser rygter om salg

- Om jeg har ret, ved jeg ikke, for jeg tiltrådte i februar. Og selvom jeg kommer fra andre stillinger i landbrugsbranchen, så har jeg ikke været på denne messe før, må jeg indrømme.

Vi har hørt rygter om, at Danish Genetics er ved at lade sig opkøbe af det hollandske genetikfirma Hypor. Har det noget på sig?

- Nej, det kan jeg blankt afvise. Vi har også hørt de rygter, og hvor de kommer fra, kan jeg ikke sige, men de har intet på sig, smiler Henrik Biilmann.

Læs også