Økodag: Mange så køerne komme på græs

Til årets Økodag tog flere tusinde interesserede turen til Bækkenstoft ved Kirke Hyllinge.

Landmand Per Thomassen havde stillet både sin traktor og mejetærskeren ud på marken, og det skabte stor interesse. Dørene til kviestalden var også åbne, og det benyttede dette barn sig af for at komme tæt på dyr. Der var kamp om at få den bedste udsigt, da køerne skulle på græs, og det fik nogle til at stille sig ovenpå en silo som her i baggrunden.

De havde ikke glemt, hvordan det er at være til Økodag i Kirke Hyllinge. Så flere tusinde mennesker havde pakket tæppe og madpakken, og var taget ud til Bækkenstoft i Kirke Hyllinge, hvor landmand Per Thomassen og hans kone Tina tog imod. 

Da klokken var præcist 12.00 blev afspærringen til marken fjernet, og de 220 økokøer kom ud i det fri efter at have stået inde i vinterens løb. Men det var ikke det eneste, som de løst anslået 5.000 mennesker kunne fornøje sig med. 

Den blå New Holland-traktor og Claas-mejetærskeren var også kørt ud, og var et stort tilløbsstykke for især de unge drenge, mens man også kunne komme på besøg i kviestalden og se dyrene i øjnene.

På landsplan var der Økodag, som Økologisk Landsforening står bag, over 40 steder, og mere end 120.000 mennesker havde nogle gode timer ude på økogårdene.

Læs også