Økologisk Høstmarked nærmer sig

To fynske økologiske gårde åbner deres produktion, når der første weekend i september afholdes Økologisk Høstmarked.

Den 2. og 3. september er der Økologisk Høstmarked på 40 gårde i alt fordelt ud over Danmark.

- Vi er stolte af igen i år at kunne vise økologien frem til Økologisk Høstmarked. I år har vi fire gårde mere med end sidste år, og vi glæder os til at tage imod endnu flere gæster, end vi plejer. Høstmarked er en festdag, hvor vi fejrer, at høsten er i hus, siger Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening.

To fynske muligheder

På Fyn er det muligt at besøge to gårde - Dreyers Økologiske Gårdbutik i Brændekilde og Nørregaarden ved Aarup.

Bag Dreyers Økologiske Gårdbutik står Mikkel og Thrine og deres familie. De driver sammen et »gammeldags landbrug« med både køer, grise, får og forskelligt opdræt af kyllinger, ænder, gæs og høns.

Familien købte ejendommen i 1987 og omlagde til økologi i 1992, så gården har været drevet økologisk i over 30 år. I 2023 er der ved at blive lavet generationskifte, så det nu er Mikkel og hans kæreste Thrine, det skal drive de cirka 50 hektar.

I gårdbutikken er det muligt at købe gårdens egne økologiske produkter, blandt andet udskæringer af både okse/kalvekød, lam, gris, kyllinger, ænder og gæs samt kolonialvarer som Ingrid ærter, mel og grøntsager i perioder.

Nørregården er en økologisk biodynamisk gård på 32 hektar, hvor der bliver dyrket et stort udvalg af grøntsager og korn. Gården huser køer, høns og katte og er omgivet af skøn natur og lærkesang, hvilke danner rammerne for et stemningsfuldt miljø med fokus på blandt andet sund kost, fysiske aktiviteter, kultur og nære sociale relationer.

I løbet af besøget vil det være muligt at besøge gårdens lille marked, hvor man kan købe grønt fra Nørregårdens egne marker samt brød og boller fra gårdens bageri. Der vil også være kaffe, kage og vafler og mulighed for at købe grillpølser med brød og salat.

Det er gratis at deltage i Økologisk Høstmarked, og man skal ikke booke billet. Arrangementet er arrangeret af Økologisk Landsforening.

Læs også