Landmænd skal i køkkenet og kokke skal i marken. Sådan foregår det i denne uge, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen bytter arbejdsplads med agrarøkonomer, landbrugselever og produktionsledere fra blandt andet Dalum, Bygholm, Asmildkloster og Sjællands landbrugsskoler.
I projektet »Fra Greb til Gaffel« får eleverne mulighed for en uge i praktik i hinandens erhverv. Projektet, der er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug, er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, de mange forskellige erhvervsskoler samt et væld af praktikværter. Projektet sikrer, at fremtidens landmænd og kokke bliver klædt godt og grundigt på til at håndtere morgendagens fødevarerelaterede udfordringer.
Alle de landbrug, der deltager, bliver drevet økologisk, ligesom alle køkkenerne har et økologisk spisemærke.
- Sidste år så vi, at praktikudvekslingen var med til at øge deltagernes indsigt i den økologiske tankegang i landbrug og køkken. Det går simpelthen op for deltagerne, hvor professionelt og engagerede deres kollegaer i fødevareklyngen arbejder, og det skaber ny viden og ikke mindst respekt, siger markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen, der også er projektleder.