bannerPos

Økologikongres slår rekord i antal besøgende

Mere end 1.000 deltagere havde onsdag fundet vej til Økologikongres i Vingstedcentret mellem Vejle og Kolding, heraf 277 landmænd. Kongressen fortsætter torsdag. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
21-11-2019 10:13
Fokus på bæredygtig produktion er nødvendig, og der er brug for handling nu. Den indsigt fik mere end 1.000 økologer og økologi-interesserede til at mødes i går, onsdag, og igen i dag torsdag til økologikongres 2019. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen.

Økologikongressen er godt i gang og med hovedemnet »Jorden kalder« har mere end 1.000 deltagere fundet vej til Vingstedcentret mellem Vejle og Kolding, for både onsdag og torsdag i denne uge at blive klogere på den nyeste økologiske viden inden for alle produktionsgrene.

Kongressen byder over de to dage på 58 møder med 200 oplægsholdere, hvor rådgivere, forskere, landmænd og andre eksperter formidler viden, ser på t

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next