Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder Seges Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.

Normalt er der en række markvandringer og faglige møder for økologiske landmænd her i forårssæsonen, men det har corona-virussen sat en stopper for i år.

- Ingen skal dog snydes for at få ny faglig viden, aktuelle informationer og inspiration til forårsarbejdet, siger lederen af Seges Økologi Innovation Kirsten Holst.

Derfor inviterer Økologi Innovation, DLBR Dansk Økologi og økologi-sektionen i Landbrug & Fødevarer nu økologiske landmænd i hele landet til en række såkaldte webinars.

- Vi ser møderne som en faglig appetitvækker, siger Kirsten Holst.

Et webinar er et on-line møde, som man kan deltage i via computeren eller tabletten derhjemme. På møderne vil der – som ved et fysisk møde – være økologikonsulenter, som holder faglige oplæg, tager deltagerne med på virtuelle markvandringer og meget mere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål via chatten.

Bliver optaget

Økologichef hos AgriNord, Thomas Vang Jørgensen, som også er formand for styregruppen DLBR Dansk Økologi, ser frem til de kommende webinarer:

- Jeg er meget glad for, at den lokale økologirådgivning og Seges Økologi i fællesskab benytter lejligheden til at afprøve nye måder at mødes på. Vores mål er at få viden ud at arbejde hos økologerne, også mens vi er ramt af Corona, så derfor udvikler vi nye kanaler via webinarer, videoer og on-line møder, siger han.

Møderne er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig, så man får et link til mødet. Det vil vare cirka 20 minutter. Mødet bliver optaget, så man kan se det bagefter, hvis man ikke har mulighed for at deltage. 

aldo

Planlagt følgende møder:

1. april: Ukrudtsbekæmpelse i foråret v. Malene Theilgaard og Lars Egelund Olsen, Seges Økologi Innovation.

Webinaret indeholder en praktisk tilgang til hvordan blindharvning, ukrudtsharvning og radrensning kan bruges som supplement i ukrudtskontrollen. En gennemgang af metoderne med fokus på ukrudtsarter og afgrøder, samt en generel strategi med sædskifte, afgrødeetablering og udsæds mængde som den primære del af bekæmpelsen, vil være grundlaget for denne gennemgang.

2. april: Hamp og hampedyrkning v. Lars Egelund Olsen, Seges Økologi Innovation.

Dette webinar vil gennemgå de vigtigste opmærksomhedspunkter både vedrørende etablering og dyrkning, men også forhold vedrørende høst, tørring og den efterfølgende håndtering.

Læs også