bannerPos

Arveafgiften bliver ikke afskaffet på denne side af et valg

Arveafgiften fjernes ikke lige nu, fastslog folketingsmedlem for Venstre, Marcus Knuth, ved MariboHilleshögs decembermøde i fredags. Foto: Henrik Sieben.

Henrik Sieben

Journalist
18-12-2018 11:00
MF´eren Marcus Knuth, Venstre, fortalte på MariboHilleshögs decembermøde, at arveafgiften ikke fjernes før tidligst efter et folketingsvalg.

Der kommer ingen sænkelser af arveafgiften på denne side af et valg, fastslog Marcus Knuth, folketingsmedlem for Venstre, ved frøvirksomheden MariboHilleshögs traditionelle decembermøde i Holeby på Lolland i fredags.

Og på den anden side af et valg vil Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, tredoble afgifter på virksomhedsoverdragelse og topbeskatte arveafgift over tre millioner kroner.

- Det kan godt være, at Mette Frederiksen ikke kommer til magten, og det kan godt være, at de radikale sørger for, at hun ikke hæver brandbeskatningen af generationsskifte så meget, som hun vil. Men det er de facto intentionen, understregede Marcus Knuth.

DF afgørende

Gårdejer Mogens Juul fulgte op på politikerens ord om arveafgift:

- Jeg synes, det er fuldkommen åndssvagt, at man betaler arveafgift. Den skulle man slette, og så kommer der en indkomstskat i stedet for, og så får staten pengene alligevel. Men vi skal først betale, når vi har tjent til den.

Hertil lød det fra Marcus Knuth:

- Jeg er 100 procent enig, og i de tre regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance er vi alle sammen enige om at fjerne afgiften helt, og har som nævnt fået sænket den gradvist fra 15 til 5 procent.

For et par måneder siden var emnet igen til debat, og de Konservative og Liberal Alliance lagde meget vægt på, at de ville gå til valg på at fjerne arveafgiften.

- I Venstre kan vi godt støtte tankegangen, men problemet er, at vi ikke har flertallet og er afhængige af Dansk Folkeparti, lød det fra Marcus Knuth, der fortsatte:

Kompromis

- Det førte til dialog med Dansk Folkeparti, hvor René Christensen (DF’er, red.) sagde, at det kunne man godt se på. Men et par uger senere meldte Dansk Folkeparti ud, at de nu var 100 procent imod en sænkelse af arveafgiften på denne side af et valg.

- Jeg har prøvet at sige, at vi skulle give noget til Dansk Folkeparti for at få den arveafgift væk. For alle ved, at der gives og modtages i et forhandlingsforløb.

 

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next