bannerPos

Arveafgiften bliver ikke afskaffet på denne side af et valg

Arveafgiften fjernes ikke lige nu, fastslog folketingsmedlem for Venstre, Marcus Knuth, ved MariboHilleshögs decembermøde i fredags. Foto: Henrik Sieben.

Henrik Sieben

Journalist
18-12-2018 11:00
MF´eren Marcus Knuth, Venstre, fortalte på MariboHilleshögs decembermøde, at arveafgiften ikke fjernes før tidligst efter et folketingsvalg.

Der kommer ingen sænkelser af arveafgiften på denne side af et valg, fastslog Marcus Knuth, folketingsmedlem for Venstre, ved frøvirksomheden MariboHilleshögs traditionelle decembermøde i Holeby på Lolland i fredags.

Og på den anden side af et valg vil Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, tredoble afgifter på virksomhedsoverdragelse og topbeskatte arveafgift over tre millioner kroner.

- Det kan godt være, at Mette Frederiksen ikke kommer til magten, og det kan godt være, at de radikale sørger for, at hun ikke hæver brandbeskatningen af generationsskifte så meget, som hun vil. Men det er de facto intentionen, understregede Marcus Knuth.

DF afgørende

Gårdejer Mogens Juul fulgte op på politikerens ord om arveafgift:

- Jeg synes, det er fuldkommen åndssvagt, at man betaler arveafgift. Den skulle man slette, og så kommer der en indkomstskat i stedet for, og så får staten pengene alligevel. Men vi skal først betale, når vi har tjent til den.

Hertil lød det fra Marcus Knuth:

- Jeg er 100 procent enig, og i de tre regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance er vi alle sammen enige om at fjerne afgiften helt, og har som nævnt fået sænket den gradvist fra 15 til 5 procent.

For et par måneder siden var emnet igen til debat, og de Konservative og Liberal Alliance lagde meget vægt på, at de ville gå til valg på at fjerne arveafgiften.

- I Venstre kan vi godt støtte tankegangen, men problemet er, at vi ikke har flertallet og er afhængige af Dansk Folkeparti, lød det fra Marcus Knuth, der fortsatte:

Kompromis

- Det førte til dialog med Dansk Folkeparti, hvor René Christensen (DF’er, red.) sagde, at det kunne man godt se på. Men et par uger senere meldte Dansk Folkeparti ud, at de nu var 100 procent imod en sænkelse af arveafgiften på denne side af et valg.

- Jeg har prøvet at sige, at vi skulle give noget til Dansk Folkeparti for at få den arveafgift væk. For alle ved, at der gives og modtages i et forhandlingsforløb.

 

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next