bannerPos

Arveafgiften bliver ikke afskaffet på denne side af et valg

Arveafgiften fjernes ikke lige nu, fastslog folketingsmedlem for Venstre, Marcus Knuth, ved MariboHilleshögs decembermøde i fredags. Foto: Henrik Sieben.

Henrik Sieben

18-12-2018 11:00
MF´eren Marcus Knuth, Venstre, fortalte på MariboHilleshögs decembermøde, at arveafgiften ikke fjernes før tidligst efter et folketingsvalg.

Der kommer ingen sænkelser af arveafgiften på denne side af et valg, fastslog Marcus Knuth, folketingsmedlem for Venstre, ved frøvirksomheden MariboHilleshögs traditionelle decembermøde i Holeby på Lolland i fredags.

Og på den anden side af et valg vil Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, tredoble afgifter på virksomhedsoverdragelse og topbeskatte arveafgift over tre millioner kroner.

- Det kan godt være, at Mette Frederiksen ikke kommer til magten, og det kan godt være, at de radikale sørger for, at hun ikke hæver brandbeskatningen af generationsskifte så meget, som hun vil. Men det er de facto intentionen, understregede Marcus Knuth.

DF afgørende

Gårdejer Mogens Juul fulgte op på politikerens ord om arveafgift:

- Jeg synes, det er fuldkommen åndssvagt, at man betaler arveafgift. Den skulle man slette, og så kommer der en indkomstskat i stedet for, og så får staten pengene alligevel. Men vi skal først betale, når vi har tjent til den.

Hertil lød det fra Marcus Knuth:

- Jeg er 100 procent enig, og i de tre regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance er vi alle sammen enige om at fjerne afgiften helt, og har som nævnt fået sænket den gradvist fra 15 til 5 procent.

For et par måneder siden var emnet igen til debat, og de Konservative og Liberal Alliance lagde meget vægt på, at de ville gå til valg på at fjerne arveafgiften.

- I Venstre kan vi godt støtte tankegangen, men problemet er, at vi ikke har flertallet og er afhængige af Dansk Folkeparti, lød det fra Marcus Knuth, der fortsatte:

Kompromis

- Det førte til dialog med Dansk Folkeparti, hvor René Christensen (DF’er, red.) sagde, at det kunne man godt se på. Men et par uger senere meldte Dansk Folkeparti ud, at de nu var 100 procent imod en sænkelse af arveafgiften på denne side af et valg.

- Jeg har prøvet at sige, at vi skulle give noget til Dansk Folkeparti for at få den arveafgift væk. For alle ved, at der gives og modtages i et forhandlingsforløb.

 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer