bannerPos

Arveafgiften bliver ikke afskaffet på denne side af et valg

Arveafgiften fjernes ikke lige nu, fastslog folketingsmedlem for Venstre, Marcus Knuth, ved MariboHilleshögs decembermøde i fredags. Foto: Henrik Sieben.

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
18-12-2018 11:00
MF´eren Marcus Knuth, Venstre, fortalte på MariboHilleshögs decembermøde, at arveafgiften ikke fjernes før tidligst efter et folketingsvalg.

Der kommer ingen sænkelser af arveafgiften på denne side af et valg, fastslog Marcus Knuth, folketingsmedlem for Venstre, ved frøvirksomheden MariboHilleshögs traditionelle decembermøde i Holeby på Lolland i fredags.

Og på den anden side af et valg vil Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, tredoble afgifter på virksomhedsoverdragelse og topbeskatte arveafgift over tre millioner kroner.

- Det kan godt være, at Mette Frederiksen ikke kommer til magten, og det kan godt være, at de radikale sørger for, at hun ikke hæver brandbeskatningen af generationsskifte så meget, som hun vil. Men det er de facto intentionen, understregede Marcus Knuth.

DF afgørende

Gårdejer Mogens Juul fulgte op på politikerens ord om arveafgift:

- Jeg synes, det er fuldkommen åndssvagt, at man betaler arveafgift. Den skulle man slette, og så kommer der en indkomstskat i stedet for, og så får staten pengene alligevel. Men vi skal først betale, når vi har tjent til den.

Hertil lød det fra Marcus Knuth:

- Jeg er 100 procent enig, og i de tre regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance er vi alle sammen enige om at fjerne afgiften helt, og har som nævnt fået sænket den gradvist fra 15 til 5 procent.

For et par måneder siden var emnet igen til debat, og de Konservative og Liberal Alliance lagde meget vægt på, at de ville gå til valg på at fjerne arveafgiften.

- I Venstre kan vi godt støtte tankegangen, men problemet er, at vi ikke har flertallet og er afhængige af Dansk Folkeparti, lød det fra Marcus Knuth, der fortsatte:

Kompromis

- Det førte til dialog med Dansk Folkeparti, hvor René Christensen (DF’er, red.) sagde, at det kunne man godt se på. Men et par uger senere meldte Dansk Folkeparti ud, at de nu var 100 procent imod en sænkelse af arveafgiften på denne side af et valg.

- Jeg har prøvet at sige, at vi skulle give noget til Dansk Folkeparti for at få den arveafgift væk. For alle ved, at der gives og modtages i et forhandlingsforløb.

 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next