Forventer fødevareeksport sætter rekord

DI Fødevarer har på baggrund af nyeste tal fra Danmarks Statistik fortsat forventning om stor stigning i fødevareeksporten i 2017, når det hele bliver gjort endeligt op.

Danmarks Statistik har i denne uge offentliggjort eksporttallene for november. Dermed er der nu statistik på de første 11 måneder af 2017. Tallene viser, at den danske eksport af føde- og drikkevarer steg 6,9 procent i løbet af de første 11 måneder af 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Det oplyser DI Fødevarer.

- Fødevareeksporten har været stigende gennem det meste af 2017, men tal fra Danmarks Statistik viser en stagnering i oktober og november. Vi forventer dog stadig, at 2017 bliver et rekordår for fødevareeksporten, lyder det fra DI Fødevarer.

Det bliver her forklaret, at den positive udvikling sker på trods af en stilstand, for udenrigshandlen generelt, i oktober og november måned.  Den samlede danske vareeksport steg 4,9 procent, og importen steg 4,8 procent. Handlen på fødevareområdet ser derfor ud til at bidrage meget pænt til tendensen for den samlede danske udenrigshandel i 2017.

Den øgede handel foregår særligt med nærmarkederne Tyskland, Storbritannien, Sverige og Norge. Derudover er den danske handel med BRIKS-landene også steget markant. Eksporten til denne landegruppe steg 10,1 procent, samtidig med importen steg 9,0 procent i de første 11 måneder af 2017.

Læs også