1,4 millioner europæere skriver under på forbud mod pelsproduktion

Mens dansk minkproduktion er startet op igen, tvinges Europa-Kommissionen til at forholde sig til et forbud mod pelsproduktion og markedsføring. Det sker efter 1,4 millioner europæere på rekordtid har underskrevet et borgerforslag.

I september 2022 gav den daværende regering grønt lys for, at minkproduktion kunne genoptages fra årsskiftet, og de første avlsdyr ankom i denne måned. Men sideløbende har mere 60 dyrevelfærdsorganisationer siden maj sidste år samlet underskrifter ind for at forbyde pelsproduktion og markedsføring af pels i hele EU. Projektet har i skrivende stund over 1,4 millioner underskrifter.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse mandag.

Aldrig har et borgerforslag nået så mange underskrifter på så kort tid. Det viser med alt tydelighed europæernes holdning til pelsproduktion, mener Dyrenes Beskyttelse. 

- Selvom vi i Dyrenes Beskyttelse var meget uforstående overfor beslutningen om en ny periode med minkavl på dansk jord, har vi ikke på noget tidspunkt mistet troen på, at vi kan få lukket den danske minkindustri. Og det faktum, at den europæiske underskriftsindsamling i weekenden har rundet de 1,4 millioner underskrifter, er et kæmpe skridt på vejen. Et stop for pels og markedsføring af pels vil jo naturligvis også betyde stop for mink i Danmark, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Med de mere end 1,4 millioner underskrifter til borgerforslaget er der med sikkerhed sikret de over én million gyldige underskrifter, det kræver at få kommissionen til at tage forslaget op til diskussion.

- Borgerne har gjort deres stemme klar: Vi skal have et forbud mod pelsdyravl. Nu er det EU-Kommissionens tur til at handle, siger Britta Riis.

Læs også