Markvandring for de barske

Bramstrup Gods ved Odense lægger igen et kæmpe areal til utallige demo-parceller med de mest spændende sorter og behandlinger. I sidste uge fik over 500 planteavlere gennemgået de foreløbige resultater.

Hybrid-vinterraps er fortsat i udvikling. Her sorten Hasting, der er den laveste hybridraps med skulpeopspringningsresistens, der er på markedet. Konsulent Søren Lykkegaard Hansen fra forædlingsfirmaet Dekalb omtalte den hurtigvoksende og sunde vinterrapssort DK Exclaim. Regn er et stort ønske, og alle deltagere stod den silende regn igennem under torsdagens markvandring. Chefkonsulent Erik Andkær Petersen, Patriotisk Selskab, kunne vise en kraftig forøget ukrudtseffekt ved tilsætning af den flydende gødning N-32. Her er effekt (grønne skilte) af en behandling vist sammen med pris for behandlingen (røde skilte).

På en millimeter nedbør kan raps producere 30 kg frø.

Det var den opmuntrende information i kraftigt regnvejr på sidste uges store markvandring, der foregik på Bramstrup Gods øst for Odense.

Det var arrangeret af Patriotisk Selskab sammen med DLG og DLF og var en gennemgang af det stort anlagte areal med utallige demoparceller med forskellige afgrøder og behandlinger.

Godt 500 interesserede planteavlere fulgte over de to aftener run

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også