VAGTSKIFTE Efter 26 år som godschef på Knuthenborg på det nordlige Lolland skifter Evald Jensen den 1. september stilling til administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Kingo Recycling A/S i Silkeborg – en egn han selv oprindeligt kommer fra.

For Evald Jensen ligger entreprenørbranchen så tæt på driften af et stort landbrug, at han ikke ser sit stillingsskifte som et stort spring.

- Ligesom på Knuthenborg handler opgaverne om økonomi, medarbejdere, maskiner, logistik og ledelse, fastslår han overfor sin afløser, der er Jakob Palm Nielsen – nuværende driftsleder på driftsfællesskabet Agrifos I/S på det vestlige Lolland.

Netværk er vigtige

De to driftsledere er enige om, at i dag bliver 80 procent af alle chefjobs besat gennem ens netværk.

Og via sit netværk blev 56-årige Evald Jensen tilbudt at overtage ledelsen for Kingo Recycling A/S.

- Kingo Recycling varetager genanvendelse og nyttiggørelse af forurenet jord, bygge- og anlægsaffald, fortæller han.

- Sammen med Kingo Karlsen A/S, som er et landsdækkende nedrivningsfirma, har Kingo virksomheden 170 ansatte. Og mange medarbejdere på min nye arbejdsplads har faktisk tidligere arbejdet i landbruget eller i maskinstationer.

Erfaren afløser

Ny godschef på Knuthenborg gods bliver altså fra 6. august Jakob Palm Nielsen.

- Jeg glæder mig, til at overtage jobbet på en så veldreven virksomhed, som jeg nu skal videreføre på min måde i samarbejde med resten af lederteamet på Knuthenborg. Foruden det for mig velkendte markbrug er her også et stort skovbrug, safariparken og en havn, fortæller Jakob Palm Nielsen.

Han er 40 år og startede som driftsleder på Frederiksdal Gods ved Nakskov i 2004. Frederiksdal dannede sammen med flere andre gårde driftsselskabet Agrifos.

- Da Agrifos I/S blev startet i 2007, blev jeg fællesskabets første driftsleder og har været med til at køre det op til det, som det er i dag. Nu er der gået 16 år, og skal jeg prøve andet i mit arbejdsliv, så føler jeg, at det er tiden nu.

Godt arbejdsmiljø 

Jakob Palm Nielsen ser mange lighedspunkter mellem driften af Agrifos og Knuthenborg.

- Begge steder er det mangeårige og erfarne ansatte, hvilket er utrolig godt og stabilt. At skabe en god arbejdsplads lægger vi begge steder meget vægt på.

- Det gør vi blandt andet ved at sørge for god kapacitet på markmaskinerne, så vores medarbejdere ikke skal presses hårdt og ikke have tid til familieliv også i de travle perioder, fastslår Jakob Nielsen.

Han prioriterede for eksempel på Agrifos at havde to marksprøjter for ikke at køre i døgndrift i sæsonen.

- Samarbejde handler nemlig om, at begge parter skal synes, at det går godt – ikke kun den ene part, understreger Evald Jensen.

- Faktisk skal vi i landbruget nok gøre endnu mere for at holde fast på vores gode folk, som ofte har været her i lang tid..

 

 

Knuthenborg Gods

● Der drives i alt 2.350 ha fordelt på 1.200 ha planteavl og 1.150 ha skov

● Godset lejer det areal, som Safariparken dækker, ud til et selvstændigt driftsselskab

● Al vedligeholdelse af arealet til Safariparken skal klares af godset

● Stilen som engelsk landskabshave vedligeholdes

● Der er 8-10 mangeårige ansatte på godset

● Desuden bruges østarbejdere og adskillige timers maskinstation – bl.a. ved roeoptagning