Klimaduks med endnu større potentiale
Hverken pasta eller ris kommer i nærheden af kartoflens sparsomme klimaaftryk. Men kartoffelavlerne kan hente endnu flere point på klimakontoen, fortalte Seges-konsulent til Kartoffelnytårskur.

De er allerede i førertrøjen, men der er endnu større klimapotentiale i kartofler. Arkivfoto: Christian Carus
Tallene taler deres tydelige sprog. Måske er pasta og ris hårde konkurrenter til kartoflen på middagsbordet, men når det kommer til klimaaftryk, kan de ikke hamle op med rodfrugten.
Til Agillix’ Kartoffelnytårskur forleden, gjorde Malte Nybo Andersen, Seges Innovation, de mere end 130 fremmødte klogere på kartoflens klimapotentiale.
Mens tilblivelsen af et kg spiseklare kartofler i gennemsnit kun udleder 0,2 kg CO2-ækvivalenter, udleder pasta 1,2 kg og ris hele 3,3 kg.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her