Seges Innovation lancerer nu et testdyrkningscenter, hvor fødevarevirksomheder og universiteter kan få dyrket specifikke afgrøder i mængder fra 5 til 1.000 kilo. Dermed bliver det muligt at arbejde målrettet med nye råvarer i en realistisk skala.

Centeret bygger videre på erfaringerne fra projektet Klimavenlig produktion af plantebaserede fødevarer fra danske ærter (KlimÆPro), hvor Seges Innovation sammen med Aarhus Universitet, Nordic Seed og Dragsbæk har arbejdet med ærter som råvare til plantebaserede produkter.

- Sammen har vi fået ny viden om, hvordan råvarens kvalitet direkte påvirker det færdige produkt – og vi har taget de første skridt mod at udvikle sorter, der er skabt til fødevareindustrien. Med testdyrkningscenteret gør vi den viden tilgængelig som en service, så flere kan udvikle på nye danske afgrøder, siger Eva Bräuner Søren, specialkonsulent i Seges Innovation, i en pressemeddelelse.

Henrik Lund, direktør for den grønne satsning i Dragsbæk, siger:

- Vi vil rigtig gerne bruge danske afgrøder til vores plantedrikke, og det ville være fantastisk, hvis vi kunne lave en ærtedrik på danske, økologiske ærter. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at der stadig er et stykke vej, før vi kan lancere en ærtedrik, hvor smag, ernæringsindhold og funktionalitet lever op til kravene. Det skal udvikles og testes løbende, og netop derfor er det jo fantastisk med et nyt testdyrkningscenter, som faciliterer netop dét.

Planter