BASF lancerer nyt aktivstof i insekticider

Et nyt aktivstof, Axalion, forventes at blive relevant i frugt- og grøntsagsafgrøder inklusive druer og kartofler samt markafgrøder som soja og andre bælgfrugter, bomuld og korn.

BASF forventer, at det nye aktivstof, Axalion, får markedsstart i EU i 2026. Foto: BASF
BASF forventer, at det nye aktivstof, Axalion, får markedsstart i EU i 2026. Foto: BASF

BASF har startet global registrering af et nyt aktivstof i insekticider. Virksomheden har ansøgt om registrering af insekticidet Axalion i Australien og Korea.

Det skriver det tyske landbrugsmedie, Top Agrar.

Dette skridt er ifølge selskabet selv en vigtig milepæl i udvidelsen af BASFs globale insekticidportefølje og en positionering af virksomheden i forhold til at levere bæredygtige løsninger til landbruget.

- Axalion er et insekticid, der bruges til at bekæmpe skadedyr, der angriber afgrøder. På samme tid er det især kompatibelt med gavnlige insekter, herunder bestøvere. Denne nye aktive ingrediens er et andet eksempel på, hvordan vi med succes integrerer bæredygtighedskriterier i hele vores forsknings- og udviklingsproces, siger Harold Bastiaans, vicepræsident Insekticidforskning i BASFs afdeling Agricultural Solutions.

Axalion

Med sin nye virkningsmekanisme og evne til at sprede sig i planten er aktivstoffet beregnet til at give landmænd kontrol med stikkende og sugende insekter, herunder hvide fluer og bladlus, som kan forårsage ødelæggende tab i høstudbytterne.

Axalion fører til en hurtig fodringshæmning hos de skadelige insekter. Dette reducerer plantens næringstab og forhindrer skadedyr i at overføre sygdomme, hvilket resulterer i sundere planter og optimale udbytter af højere kvalitet.

Samtidig har omfattende test fra BASF vist, at den anbefalede anvendelse af Axalion er miljøvenlig med hensyn til jord- og vandorganismer, gavnlige insekter – herunder bestøvere – og fugle.

Axalion forventes at blive registreret til brug i en lang række frugt- og grøntsagsafgrøder, herunder druer og kartofler samt markafgrøder som soja og andre bælgfrugter, bomuld og korn. Der er også planer om at gøre det kraftige insekticid tilgængeligt for producenter af blomster og prydplanter.

Med forbehold for myndighedsgodkendelser forventer BASF de første markedslanceringer af produktformuleringer baseret på Axalion i 2023 i Australien og Korea, med udvidelse i Indien det følgende år. I EU forventer virksomheden en markedsstart i 2026.

Indsendelse af yderligere registreringsansøgninger til EU, Brasilien og Indien er planlagt i 2021.

vjg

Læs også

Vent med gyllen lidt endnu
Forening for reduceret jordbehandling: Vi har løsningen, som samfundet efterlyser
En god ukrudtsbekæmpelse er meget andet end kemisk
Placeret gødning i vårbyg øger udbyttet
Et dødt havområde og en metanbombe er skabt
Stort fynsk naturgenopretningsprojekt har slået fejl