Øgede midler åbner for vegetarstøtte-ordning

I en ny vegetarstøtte-ordning skal man kunne dokumentere sin plantebaserede livsstil med blandt andet kvitteringer og logbog.

I forbindelse med udrulningen af den nye Landbrugsreform, er der blevet allokeret midler fra søjle I til søjle II, hvilket betyder, at der er blevet oprettet en ny vegetarstøtte-ordning.

Det vil derfor fra fredag den 16. april være muligt at søge midler i forbindelse med omlægning til vegetarisk kost med støtte fra EU. Vegetarstøtten søges på lige linje med Landdistriktspuljerne som Miljø- og økologitilsagn.

- Det er rigtig gode nyheder, det her, og det giver de danske forbrugere mulighed for at få en endnu større andel af de mange gode danske frugter og grøntsager, som vokser tæt på de fleste af os, fortæller Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi, hvor 80 procent af kunderne hver dag leverer fødevarer til danske forbrugere og restauranter.

- Med den nye ordning kan man starte sin omlægning allerede i dag og ansøge om støtte helt frem til fredag den 25. juni 2021, så der er rig mulighed for at komme med på vognen for alle kommende vegetarer.

Kvitteringer og logbog

I den nye vegetarstøtte-ordning skal man kunne dokumentere sin plantebaserede livsstil ved blandt andet at kunne fremvise kvitteringer for ens private indkøb, føre logbog over måltider og kunne dokumentere, at man også selv dyrker grøntsager og har et sundt sædskifte i en køkkenhave på minimum tre kvadratmeter.

Man skal desuden være en husstand på minimum fire personer med en samlet indkomst på minimum 500.000 kroner årligt.

- Hvis vi opnår vegetarstøtten, er drømmen at opføre en meget større køkkenhave, så vi kan blive selvforsynende, og så får vi også råd til flere plantebaserede mælkeprodukter. Det kan børnene så godt lide, fortæller Anne Østergaard, som er én af de familier, der vil sende en ansøgning til den nye vegetarstøtte-ordning.

Læs også