Afgrøder i topform: Frøgræsudlæg står helt perfekt

- Lykkes udlægget generelt ved frøavl, så er vi allerede nået langt mod et højt udbytte, siger planteavler Rasmus Bencard på Østsjælland. Så i år er han allerede nået langt, viser en tur i marken i tirsdags.

Udlægget af engrapgræs og hvidkløver har det perfekt i bunden af den kraftige dæksæd. Rasmus Bencard har sat en insektfælde op i sin hvidkløverfrømark, da skadedyr har taget pænt af udbyttet de senere år. En kløversnudebille er gået i fælden. Bygfluen er begyndt at flyve og skal bekæmpes i vårhveden, hvis den kan ses. Rasmus Bencard (t.v.) ønsker dog at insektsprøjte så lidt som muligt af hensyn til nytteinsekterne. I fremavlsrugen ses enkelte »reder« af havrerødsot fra lus i efteråret. Et sjældent øjeblik, hvor den travle marksprøjte er på plads i maskinhuset. Der er netop udskiftet mejetærsker til to New Holland, som står klar til den første frøhøst om få uger.

Rasmus Bencard Hansen driver 1.230 hektar planteavl sammen med sin far og onkel på det sydøstlige Stevns ud til Østersøen.

- Deraf har jeg selv de 760 hektar, mens min onkel har 300 hektar samt en svinebesætning med 1.800 søer. Og min far driver så resten af markarealet, fortæller han tirsdag eftermiddag på vej ud i marken sammen med planteavlskonsulent Martin Clausen fra Østdansk Landboforening.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også