Hybridvinterbyg kan sås tidligt

Er forholdene til det, kan der opnås både økonomiske og udbyttemæssige fordele ved at så hybridvinterbyg tidligt. Og dermed en hjælp mod de høje efterafgrødekrav mange steder, lyder det fra Syngenta.

*Vindaks og enårig rapgræs	**Rajgræsser, rævehale og væselhale Grafik: Syngenta På Syngentas hjemmeside kan man få hjælp til at fastsætte den anbefalende udsædsmængde. Ved tidlig såning 120-130 planter pr. kvadratmeter, i gunstigere områder en smule lavere. - Med de nye priser på udsæd af hybridvinterbyg er vi her nede på en merpris på cirka 250 kr./ha i forhold til andre vinterbygsorter. Det er vores klare opfattelse, at de opnåede netto merudbytter herved er i niveauet 500-1.000 kg, siger produktkonsulent Mogens Steenholt Mogensen fra Syngenta.

Uanfægtet af diskussionerne om det gennemsnitlige optimum for såtidspunkt af de forskellige vinterbyg- og for den sags skyld vinterhvedesorter, presser efterafgrødekravene sig på hos danske planteavlere. I forhold til at opfylde efterafgrødekravene er såning før 7. september et attraktivt supplement mange steder i landet.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også