PotatoEurope i Holland er aflyst

Den stigende corona i flere lande har nu taget livet af den store udendørs kartoffelmesse, der skulle have været afholdt om kun 20 dage.

PotatoEurope er kendt for sine mange arbejdende demonstrationer på et areal, der forberedes flere år, før udstillingen afvikles. Nu er det aflyst. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen

Den 25 hektar store PotatoEurope 2021 skulle foregå i Flevoland i Holland den 1.-2. september. Men på grund af den aktuelle udvikling i coronapandemien er den nu blevet aflyst.

Beslutningen om at aflyse begivenheden, der finder sted i Holland hver fjerde år, blev foretaget efter indgående drøftelser mellem arrangøren DLG Benelux og udstillere.

- Vi beklager meget, at PotatoEurope Netherlands 2021 ikke kan finde sted som planlagt på trods af grundig faglig forberedelse og med stærk støtte fra kartoffelindustrien.

- I betragtning af usikkerhed i Nederlandene om pandemiens generelle situation og som følge af manglende officiel godkendelse af de nødvendige betingelser for at holde PotatoEurope 2021, har vi desværre måttet aflyse, lyder det fra Kuno Jacobs, administrerende direktør i organisationen DLG Benelux, der er arrangør.

Tyskland næste år

- De sidste måneder viste ellers flere positive signaler om, at coronasituationen i Holland var i fremskridt, hvilket resulterede i ophævelsen af forskellige restriktioner. Desværre blev det ikke som håbet, siger Kuno Jacobs.

Arbejdende maskiner og demonstrationer udgør normalt en stor del af den udendørs udstilling, som også omfatter forsøgsgrunde og mange udstillingstelte.

Næste udgave af PotatoEurope finder sted den 7. og 8. september 2022 i Bockerode, Tyskland.

Læs også