Planteværn i fremtiden: Der er lys forude

Lige nu er det begrænsninger og øgede lovkrav, der giver færre muligheder i brugen af planteværnsmidler. Men i fremtiden kan præcisionslandbrug, den digitale etikette og ikke mindst IPM være med til at målrette planteværn og tilfredsstille de politiske krav, lød det i onsdags på en planteværnskonference.

- Det er kun gået nedad med antallet af aktivstoffer, fortæller Nis Schmidt, Corteva, som også er formand for Dansk Planteværns Registreringsudvalg, til konferencen. Fotos: Jørgen P. Jensen Om 3-5 år kan forventes stigende resistens mod ukrudtsmidler hos blandt andet græsukrudt, fuglegræs, kamille og hanespore, viser Seges her på onsdagens konference. Digital styring af sprøjtning gennem den digitale etikette kan medvirke til en kraftig reduktion i brugen af planteværn, forudser Nis Schmidt fra Dansk Planteværn.

Hvordan vil dansk landbrugs planteværn se ud i fremtiden?

Nok et yderst interessant emne for stort set alle i landbruget og som Nis Schmidt i onsdags gav et bud på.

Han er formand for Dansk Planteværns Registreringsudvalg, og denne brancheorganisation for firmaer indenfor planteværn i Danmark afholdt onsdag sammen med Seges en endags konference ved Roskilde om Innovativ Plantebeskyttelse – fremtidens muligheder.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også