Nye teknologier er godt på vej

Projekt undersøger, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe landmanden til de bedste beslutninger, og demonstrerer, hvordan forskellige robotsystemer fungerer på en moderne bedrift.

Ole Green, CEO for Agrointelli, fortalte om projektet, hvor håbet er at benytte nye teknologier til beslutningsstøtte i landbruget - og efterfølgende om Agrointellis eget bidrag, markrobotten Robotti. Frants Bernstorff-Gyldensteen, godsejer, Gyldensteen Gods ved Bogense på Nordfyn, lægger marker til de mange testkørsler og testflyvninger. Han synes, at det er spændende at følge udviklingen og minder om, at det perfekte ikke må stå i vejen for det, der er godt nok, i landbrugets stræben efter at opnå det allerbedste inden for teknologiske løsninger. Markrobotten Robotti fra Agrointelli ApS var blandt de teknologier, der blev fremvist under workshoppen. Observationsrobotten FieldSurveyor fra firmaet Conpleks er under udvikling til at kunne benyttes i markerne. Dronen, der benyttes af Syddansk Universitet i projektet, gav en præsentationsflyvning og demonstrerede sine færdigheder.

Torsdag i sidste uge mødtes flere interessenter inden for robotteknologier til landbruget på en workshop på Nordfyn arrangeret af projektet SqM-Farm (Square Meter Farm).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også