DSV-avlermøder: Atter et rekordår

På de netop afsluttede avlermøder i DSV Frø kunne både firma og avlerforening glæde sig over høje udbytter og gode markedsudsigter.

- I alm. rajgræs ligger I ikke mindre end 232 kg pr. hektar over landsgennemsnittet af alle alm. rajgræsavlere. Ingen tvivl om, at I igen kan kalde jer for Danmarksmestre i dyrkning af alm. rajgræs, fastslog avlschef Carsten Jørgensen til DSV-avlerne. Med overskriften »2021 – et rekordår« viste avlschef Carsten Jørgensen de årlige gennemsnitudbytter for alle frøarter for perioden 2000-2021 fra DSVs nu i alt 575 frøavlere. Der er afviklet i alt fem møder landet over for DSV Frøs avlere - her er det fra mødet i Middelfart med omkring 70 deltagere. DSVs høstarealer med alm. rajgræs har de sidste tre år ligget stabilt og udlægget til høst i 2023 er stort set fuldtegnet.

DSV Frø har netop afsluttet sine fire årlige avlermøder rundt i landet for konventionelle frøavler med et velbesøgt aftenmøde i Middelfart.

Med overskriften »2021 – et rekordår« viste avlschef Carsten Jørgensen de årlige gennemsnitudbytter for alle frøarter for perioden 2000-2021 for DSVs nu i alt 575 frøavlere.

- Det er en ganske enkelt imponerende stigning i udbytterne med 500 kg pr. hektar i løbet af disse 21 år svarende til 50 procent eller 2,4 procent pr. år, fortalte han.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også