Sortsegenskab i sukkerroer: Høj skindfasthed sikrer mod nedgang i sukkerprocent
- Jo større skindfasthed roerne har, jo bedre kan de tåle de mekaniske stød igennem roeoptageren uden at gå i stykker eller få revner og jo længere og bedre kan roerne så holde sig i en kule, påpeger Henrik Møller, Sesvanderhave.

Gennem sådanne revner og overfladeskader mister roerne sukker, når de ligger i kule. - En høj skindfasthed forbygger disse skader, fortæller Henrik Møller. Fotos: Jørgen P. Jensen
Netop i år ses mange sukkerroemarker med højt ukrudt over hele marken.
- Vi skal i højere grad tænke på roernes evne til at udvikle et hurtigt og godt bladdække, der kan lukke af for ukrudtet, påpeger Henrik Møller fra roeforædlerfirmaet Sesvanderhave.
Han oplever, at roedyrkerne er blevet betydeligt mere opmærksomme på at prioritere bladdække som en vigtig sortskarakter, når de vælger roesort og køber roefrø.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her