bannerPos

Er biologiske midler fremtiden?

Dr. Morven McLean fra den amerikanske non-profit-organisation ILSI, mener at mulighederne indenfor biobekæmpelse skal være tilgængelige for alle, både store og små aktører, i den offentlige såvel som private sektor. Hun understreger at forskning og praktik skal gå hånd i hånd, så alle praktiske problemstillinger imødekommes. Og så skal man forstå regulativsystemet der, hvor man udvikler produkterne. Fotos: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
19-11-2019 09:37
Der var inspiration at hente på Plant Biologicals Network Symposium 2019, der afholdtes i sidste uge på Københavns Universitet. Men der er lang vej endnu.

Godt to hundrede deltagere benyttede sig af muligheden for at dyrke netværk og vidensdeling på dette års Plant Biologicals Network Symposium som i sidste uge, for andet år i træk, blev afholdt på Københavns Universitet, Frederiksberg.

Der er tale om et Sydskandinavisk netværk, men der var inviteret foredragsholdere fra hele verden til arrangementet, hvor tilhørerne var en blandet forsamling af forskere, studerende, firmafolk, rå

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next