bannerPos

Fremspiring overraskede til opfølgning på sådyst

Dronefoto af den 20 hektar store demonstrationsmark i Gelballe ved Kolding, hvor Kolding Herreds Landbrugsforening i samarbejde med 13 maskinimportører tirsdag havde inviteret til opfølgning på Sådysten 2019. Fotos af Anders Smedemand Musse, KHL

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
02-11-2019 09:14
Godt 120 landmænd, konsulenter og maskinfolk var tirsdag samlet til opfølgning på Sådysten 2019, arrangeret af Kolding Herreds Landbrugsforening og 13 maskinimportører.

Solen skinnede fra en klar himmel, deltagerne var oplagte og indlægsholderne tændte, da Kolding Herreds Landbrugsforening tirsdag havde inviteret til opfølgende gennemgang af Sådysten 2019 afholdt den 12. september. Her deltog 15 forskellige såmaskiner i direkte duel – både efter principperne i no-till og efter pløjning, hvor der blev etableret hvede efter frøgræs i to forskellige dyrkningssystemer med 17 forskellige såmaskiner

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next