bannerPos

Internationale topforskere på besøg hos FRDK

Jay Fuhrer forklarer, at der er brug for diversitet. Vi skal have jorden til at arbejde for os, så vi kan dyrke landbrug for evigt. Derfor skal den holdes i en god sundhedstilstand. Han afviser ikke jordbearbejdning, men understreger at uanset dyrkningsform, skal man have den sunde jord i fokus. Fotos: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
21-01-2020 06:33
To af verdens topforskere indenfor sund jord havde fundet vej til Daastrup Forsamlingshus i Viby på Sjælland, da FRDK fredag afholdt vintermøde.

FRDK (Foreningen for pløjefri dyrkning i Danmark), afholdte i fredags planteavlsmøde med besøg fra to førende forskere indenfor jordsundhed og conservation agriculture.

Jay Fuhrer, specialist i jordsundhed fra Natural Resources Conservation Service (USDA), Bismarck, North Dakota, USA, lagde ud med formiddagens indslag om jordens sundhed.

- Oprindeligt havde vi i North Dakota prærie med bisonokser, og efter istiden var der efterladt næringsholdi

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next