bannerPos

Internationale topforskere på besøg hos FRDK

Jay Fuhrer forklarer, at der er brug for diversitet. Vi skal have jorden til at arbejde for os, så vi kan dyrke landbrug for evigt. Derfor skal den holdes i en god sundhedstilstand. Han afviser ikke jordbearbejdning, men understreger at uanset dyrkningsform, skal man have den sunde jord i fokus. Fotos: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT RYTTER CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
21-01-2020 06:33
To af verdens topforskere indenfor sund jord havde fundet vej til Daastrup Forsamlingshus i Viby på Sjælland, da FRDK fredag afholdt vintermøde.

FRDK (Foreningen for pløjefri dyrkning i Danmark), afholdte i fredags planteavlsmøde med besøg fra to førende forskere indenfor jordsundhed og conservation agriculture.

Jay Fuhrer, specialist i jordsundhed fra Natural Resources Conservation Service (USDA), Bismarck, North Dakota, USA, lagde ud med formiddagens indslag om jordens sundhed.

- Oprindeligt havde vi i North Dakota prærie med bisonokser, og efter istiden var der efterladt næringsholdi

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next