Knas med CRISPR

På Københavns Universitet har forskerne Elisabeth Johansen, Andreas Blennow og Bent Larsen Petersen udviklet en kartoffel med en ny stivelsestype til industrielt brug. Men de sover i EU.

Det er nu muligt at forædle planter via CRISPR-metoden herhjemme. Forskere på Københavns Universitet er så langt fremme, at de har ændret stivelsesindholdet i en kartoffelplante.

Der er i det hele taget mange muligheder for at forbedre kendte produktionsplanter eller introducere nye plantearter med forædlede egenskaber til gavn for fødevareproduktionen, miljøet, herunder biodiversiteten, og økonomien.

- CRISPR er en mere pr&ae

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også