Knas med CRISPR
På Københavns Universitet har forskerne Elisabeth Johansen, Andreas Blennow og Bent Larsen Petersen udviklet en kartoffel med en ny stivelsestype til industrielt brug. Men de sover i EU.

Det hele starter med en enkelt celle. Fotos: Elisabeth Johansen, Københavns Universitet/ KMC
Det er nu muligt at forædle planter via CRISPR-metoden herhjemme. Forskere på Københavns Universitet er så langt fremme, at de har ændret stivelsesindholdet i en kartoffelplante.
Der er i det hele taget mange muligheder for at forbedre kendte produktionsplanter eller introducere nye plantearter med forædlede egenskaber til gavn for fødevareproduktionen, miljøet, herunder biodiversiteten, og økonomien.
- CRISPR er en mere pr&ae
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her