Lokker regnormene frem med peberspray

Vanen tro præsenterer LMO-rådgiverne Erik Sandal og Kasper Holm Kristensen deltagerne for lavpraktisk anskuelighedsundervisning ved det årlige Plantetræf.

Det er nemt at finde forskelle i jordens infiltrationsevne. Ved at banke et rør lidt i jorden, fylde det med vand og tage tid på hvor lang tid en bestemt vandmængde er om at synke. Regnormebestanden kan overvåges ved at hælde noget vand iblandet sennepspulver ned på en 25 gange 25 centimeter stor flade. En lidt mere højteknologisk metode til at afklare rodudviklingen står Aarhus Universitet for. Her viser planteavlskonsulent Kasper Holm Kristensen det glasrør, der er anbragt i jorden, og hvorfra et kamera kan overvåge rodudviklingen.

Kornplanternes rødder skal være dybe for at imødegå det tørkepres, markerne lige nu udsættes for. Og gerne dybere end det i almindelighed er tilfældet.

- Bland et par spiseskefulde sennepspulver i fem liter vand og ryst det grundigt. Med en spade ryddes det øverste lag muld væk i et felt på 25 gange 25 centimeter, hvorefter vandet hældes ud over det. Fem minutter senere, når vandet er trukket ned i jorden, vil regn

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også