bannerPos

Marktur bød på nye midler

I hveden blev deltagerne præsenteret for tre forskellige hvedesorter, med hver deres styrker.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
09-06-2019 15:57
Der var mulighed for at studere nye svampemidler, nyt ukrudtsmiddel og nye sorter, da Vestjyllands Andel inviterede til markvandring på Mors.

Fremtidens sorter i hvede, raps og vårbyg samt kommende nyheder inden for planteværn var på programmet, da Vestjyllands Andel i sidste uge inviterede til markvanding på ejendommen »Peterslund« på Mors.

I vårbyg blev sorterne Feedway, Newway og Raceway vist frem. Selvom vårbyggen først er i afsluttende buskning, var der forskel at se på sorterne. Især blev det bemærket, at Newway havde busket sig ekstremt godt og

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next