bannerPos

Myrer bekæmper plantesygdomme

Skovmyrerne, der blev flyttet fra skoven til en æbleplantage, reducerede æblesygdomme i plantagen. Forskerne satser på, at myrerne og deres antibiotika med tiden kan bruges i landbruget. Foto: Jens Henrik Petersen
19-10-2019 10:00

Myrer, der lever tæt sammen i deres tuer, har deres egen medicin mod sygdomme. Dels er de meget hygiejniske, dels kan de kurere sig selv og planter med antibiotika, som de selv leverer.

Aarhus Universitet, Science and Technology, skriver i en pressemeddelelse, at man har påvist, at myrer kan anvendes mod plantesygdomme.

-Vi ved endnu ikke, hvordan myrerne kurerer de planter, de kravler på, fortæller seniorforsker Joachim Offenberg Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet, der har stået i spidsen af undersøgelserne.

- Men vi ved, at myrerne afsætter kemiske duftstoffer på deres stier på planterne, så de kan

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.
Side 1 af 1848 (36960 artikler)Prev1234567184618471848Next