bannerPos

Nedvisning af hestebønner bekæmper ukrudtet

Nedvisning af hestebønner bekæmper kvik og andet rodukrudt og betyder, at marken er klar til såning uden pløjning straks efter høst.
22-08-2019 07:49
Nedvisning af hestebønner kan ske, når tre fjerdele af bælgene er brune/sorte og anbefales, når ukrudtsbekæmpelsen har svigtet.

Nedvisning af hestebønner til foder kan ifølge LandboNord være aktuel ved uensartet modning eller, hvis der er meget grønt ukrudt i afgrøden. Man skal derimod ikke forvente, at afgrøden bliver væsentlig mere tør.

Hvis vandindholdet i bedste fald reduceres med to procent, bliver besparelsen til tørring omkring 300 kroner pr. hektar ved et udbytte på 60 hektokilo pr. hektar.

Omkostningen til kemi, kørsel og køreskade vil beløbe sig til omkring 350 kroner pr. hektar.

Uens modning og ukrudt

Nedvisning er aktuelt, når ukrudtsbekæmpelsen har svigtet, så ukrudtet har en betydelig grønmasse. Nedvisning bekæmper kvik og andet rodukrudt og betyder, at marken er klar til såning uden pløjning straks efter høst.

Vælg et middel, der ifølge etiketten kan doseres med 1.440 gram glyphosat pr. hektar. Der tilsættes ammoniumsulfat og spredeklæbemiddel, som uanset produkt vil sikre større optagelse.

Nedvisning af en stor grønmasse tager normalt omkring tre uger, men vil afhænge af vejrforholdene. Vejledende skal der sprøjtes, når tre fjerdedele af bælgene er brune/sorte i størstedelen af marken, og vandindholdet i frøene er cirka 30 procent.

Spildfrø af hestebønner i næste afgrøde

Uden pløjning før såning af vintersæd efter hestebønner, vil der ofte spire hestebønner frem. En øverlig stubbearbejdning lige efter høst kan bringe mange spildfrø til spiring, så de 10-12 dage senere kan blive nedvisnet med glyphosat før såning.

hl

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Det tegner til at gødningsprisen skal op i 2020

Prisen for kvælstof har fundet sig et nyt lavpunkt og er så småt begyndt at stige igen. Med en oliepris der ligeledes peger op og med kornpriser der også går i vejret, så tyder det på at prisen for gødning skal stige i resten af 2020.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.
Side 1 af 1774 (35468 artikler)Prev1234567177217731774Next