bannerPos

Nedvisning af hestebønner bekæmper ukrudtet

Nedvisning af hestebønner bekæmper kvik og andet rodukrudt og betyder, at marken er klar til såning uden pløjning straks efter høst.

Redaktionen

22-08-2019 07:49
Nedvisning af hestebønner kan ske, når tre fjerdele af bælgene er brune/sorte og anbefales, når ukrudtsbekæmpelsen har svigtet.

Nedvisning af hestebønner til foder kan ifølge LandboNord være aktuel ved uensartet modning eller, hvis der er meget grønt ukrudt i afgrøden. Man skal derimod ikke forvente, at afgrøden bliver væsentlig mere tør.

Hvis vandindholdet i bedste fald reduceres med to procent, bliver besparelsen til tørring omkring 300 kroner pr. hektar ved et udbytte på 60 hektokilo pr. hektar.

Omkostningen til kemi, kørsel og køreskade vil beløbe sig til omkring 350 kroner pr. hektar.

Uens modning og ukrudt

Nedvisning er aktuelt, når ukrudtsbekæmpelsen har svigtet, så ukrudtet har en betydelig grønmasse. Nedvisning bekæmper kvik og andet rodukrudt og betyder, at marken er klar til såning uden pløjning straks efter høst.

Vælg et middel, der ifølge etiketten kan doseres med 1.440 gram glyphosat pr. hektar. Der tilsættes ammoniumsulfat og spredeklæbemiddel, som uanset produkt vil sikre større optagelse.

Nedvisning af en stor grønmasse tager normalt omkring tre uger, men vil afhænge af vejrforholdene. Vejledende skal der sprøjtes, når tre fjerdedele af bælgene er brune/sorte i størstedelen af marken, og vandindholdet i frøene er cirka 30 procent.

Spildfrø af hestebønner i næste afgrøde

Uden pløjning før såning af vintersæd efter hestebønner, vil der ofte spire hestebønner frem. En øverlig stubbearbejdning lige efter høst kan bringe mange spildfrø til spiring, så de 10-12 dage senere kan blive nedvisnet med glyphosat før såning.

hl

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.
Side 1 af 1636 (32715 artikler)Prev1234567163416351636Next