Nye kartofler og friske løg bliver forsinkede i år

På Torup Bakkegård & Orelund ved Assens er markarbejdet for længst begyndt. Men de spæde grønsagskulturer på friland har fået en hård start i år, og nu må varmen gerne indfinde sig.

En kålplante som denne skal nok klare sig. Hjerteskuddet er intakt og kun de to store blade er mærket af frosten. Foto: Bøje Østerlund Både under fiberdugen og på friland har frostnætterne sat sine spor på kålplanterne. Enkelte er så hårdt ramte, at de ikke kommer sig, men de fleste – selv de, der står uden beskyttende fiberdug – vil klare sig, vurderer Claus Jacobsen. Foto: Bøje Østerlund Klamt og koldt. Claus Jacobsen hos Torup Bakkegård & Orelund er ikke begejstret ved synet af sine nyplantede kålmarker. Frosten har skadet planterne under fiberdugen, men de fleste vil komme sig, vurderer han. Foto: Bøje Østerlund

Den sidste dag i påskeferien, mandag, var en dejlig dag på Torup Bakkegård.

- I går kunne vi så ærter og løg, og det hele spillede. Men så fik vi lige 10 millimeter nedbør, og nu er det hele vådt igen, fortæller Claus Jacobsen om det korte moment af forårsvejr, påsken lige nåede at bringe.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også