bannerPos

Nyt bejdsemiddel til majs øger udbytter

Starcover sammenlignet med Starcover plus Vibrance.
14-11-2020 09:11

Majsdyrkning er de senere år blevet presset med restriktioner som fjernelse af bejdsemidler mod svampe- og fugleangreb, samt en reduktion i fosfor til startgødning. Men kombinationen af Starcover og det nye middel Vibrance 500 FS, med aktivmidlet Sedaxane, kan måske være med til at løse de danske majsproducenters udfordringer. Kombinationen sikrer nemlig god og sikker rodudvikling, hurtig fremspiring og viser lovende resultater i forhold til øget udbytte i flere forsøg.

I de senere år har danske kvægproducenter set flere restriktioner, der har gjort det sværere at opretholde en høj dyrkningssikkerhed. I 2018 oplevede flere, at de blev reduceret i den mængde fosfor, der kan tildeles som startgødning, hvilket kan hæmme forårsudviklingen. Den potentielt langsommere vækst i foråret har gjort majsmarkerne mere sårbare overfor fugleangreb, især efter bejdsemidlet Mesurol ikke længere m&ar

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next